BENI OURAIN TEPPE : FOR SJELFULL DEKORFor noen uker siden flyttet jeg til den nye leiligheten min og holdt en innflyttingsfest. Moren til bestevennen min kunne ikke komme, men hun sendte meg et vakkert Beni Ourain teppe.

Da visste jeg ikke mye om dem. Så jeg forsto ikke helt hvor dyp denne gesten var til sist helg, når hun endelig fikk tid til å komme på besøk og vi endte opp med å snakke om teppet. Hun fortalte meg om den kulturelle betydningen til denne autentiske skjønnheten. Siden da har jeg brukt timevis på å prøve å få vite mer om dem og her er kunnskapen jeg har samlet fra de velbrukte timene:

Produksjonen

Beni Ourain tepper, de autentiske, er håndvevet av kvinner i gruppen av stammer som kalles Beni Ourain, derav navnet på teppet. Det finnes 17 stammer i denne gruppen, og de hører til i Atlasfjellene i Marokko. Teppene veves ved hjelp av flossknuteteknikken som gir dem den myke, behagelige teksturen. De er laget av 100% ren ull og som regel, men ikke alltid, ufarget.

Deres etniske og kulturelle betydning

Mønstrene på et Beni Ourain teppe reflekterer stammelivet, deres symboler, motiver og historier. Historisk trodde stammene at disse teppene var positive amuletter som kan holde onde makter og ånder unna. Dette gjorde gaven enda mer spesiell. Videre er hvert teppe en historie i seg selv, fortalt via mønstrene. Veverne skaper disse mønstrene inspirert av livsprosesser som fødsel, natur eller eget liv. Så hvert teppe er et speilbilde av det etniske livet til disse stammekvinnene.

Funksjonaliteten

Siden Beni Ourain-tepper er laget av 100% ull, er de ekstremt holdbare og motstandsdyktige. Jeg vet det fordi jeg har brukt ulltepper før, og deres levetid er ekstremt lang med lite pleie og vedlikehold. De er ideelle for områder med høy fottrafikk i hjemmet ditt, som stuen eller gangen eller til og med soverommet. De holder fasongen godt og med litt risting nå og da holder de seg like myke.

Men siden de fleste Beni Ourain tepper er lyse i fargen, som kremaktig offwhite, er de nok ikke de beste i nærheten av drikke. Hvis de skulle bli sølt på, kreves det umiddelbar handling for å unngå permanente flekker.

Hvordan jeg bruker mitt Beni Ourain teppe

Den nye leiligheten min har parkettgulv og jeg har ikke mye møbler. Så det er en utilsiktet minimal dekor. Beni Ourain-teppet passer ekstremt godt til dekoren min. Jeg har allerede bestilt en til soverommet siden det er så komfortabelt å sitte på. Jeg må være forsiktig med drikke, men bortsett fra det er disse skjønnhetene til å dø for.

Disse eviggrønne kunstverkene er den ekte betydningen av sjelfull dekor. Den tradisjonelle betydningen de har som bakgrunn forsterker dette. Mens jeg undersøkte fant jeg noen veldig gode kilder der man også kan kjøpe Beni Ourain tepper på nett. Butikken i nærheten av meg har ikke Beni Ourain tepper tilgjengelig, så jeg bestilte fra denne siden. De utgjør selvsagt flotte gaver, og er like bra som dekor hos deg selv. Så finn deg en sjelfull Beni Ourain og bestill dem i dag.